4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Roze bliksem met krokante parmaham

Roze bliksem met krokante parmaham

ingrediënten


40 min
4 personen
4 takjes krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

300 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 rode appels

dit product is niet beschikbaar

150 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar. Ver­warm intussen de slagroom met de rozemarijn op een lage stand.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kool 10 minuten. Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ham aan beide kan­ten krokant. Voeg de azijn toe aan het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de azijn verdampt is.
  • 4 Voeg de room toe aan de aard­appels en stamp ze fijn. Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is.
  • 5 Verdeel de stamppot over 4 borden. Garneer met de peterselie en serveer met de krokante ham.

wijnadvies

Bij dit recept is Sensi Chianti een goede keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté