gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Roze koeken met frambozenglazuur

Roze koeken met frambozenglazuur

ingrediënten


20 min
250 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

125 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

bakpapier

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif de bakvorm met bloem zodat ook de randen goed bedekt zijn. Keer de vorm om en klop de overige bloem eruit.
  • 2 Klop de boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren en het vanille-aroma toe en mix glad. Zeef de bloem met een snuf zout erboven en spatel door het beslag.
  • 3 Vul de holtes van de muffinvorm tot de helft met beslag. Dek af met bakpapier en zet een bakplaat erop zodat de koeken mooi plat blijven. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voordat je de vorm omkeert. Laat verder afkoelen.
  • 4 Pureer de frambozen. Wrijf ze door een zeef als je een glad glazuur zonder pitjes wilt. Roer de poedersuiker erdoor tot een stevig roze glazuur. Voeg indien nodig een beetje water toe. Strijk het glazuur met een mes over de platte kant van de koeken en laat minimaal 30 minuten drogen.

bereidingstip

Vervang het vanille-aroma in dit recept door amandel-aroma.. Neem aardbeien in plaats van frambozen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 5 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip