-
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif de bakvorm met bloem zodat ook de randen goed bedekt zijn. Keer de vorm om en klop de overige bloem eruit.
-
2
Klop de boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren en het vanille-aroma toe en mix glad. Zeef de bloem met een snuf zout erboven en spatel door het beslag.
-
3
Vul de holtes van de muffinvorm tot de helft met beslag. Dek af met bakpapier en zet een bakplaat erop zodat de koeken mooi plat blijven. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voordat je de vorm omkeert. Laat verder afkoelen.
-
4
Pureer de frambozen. Wrijf ze door een zeef
als je een glad glazuur zonder pitjes wilt. Roer de poedersuiker erdoor tot een stevig roze glazuur. Voeg indien nodig een beetje water toe. Strijk het glazuur met een mes over de platte kant van de koeken en laat minimaal 30 minuten drogen.
bereidingstip
Vervang het vanille-aroma in dit recept door amandel-aroma.. Neem aardbeien in plaats van frambozen