6 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Roze koektaart

Roze koektaart

ingrediënten


25 min
6 personen
gesuikerd fruitsnoepje

dit product is niet beschikbaar

minimarshmallows

dit product is niet beschikbaar

tumtum

dit product is niet beschikbaar

bosvruchtenhagel

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 springvormen

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop met de mixer het mengsel wit en crèmig in 10 minuten.
  • 2 Breek de eieren één voor één in een beker en klop ze door het botermengsel.
  • 3 Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het met een grote lepel door het botermengsel: je mag geen bloem meer zien.
  • 4 Verdeel het deeg over de ingevette springvormen. Strijk de bovenkant van het deeg glad. Zet de vormen in de oven. Temper bij een heteluchtoven de warmte tot 175ºC. Bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn dan mooi gerezen en laten los van de rand van de vorm.
  • 5 Maak intussen een roze glazuur: zeef het poedersuiker. Roer er met een mes 2 eetlepels bessensap door. Roer het glazuur glad en glanzend, voeg eventueel nog 1 eetlepel sap toe als het te dik blijft.
  • 6 Neem de vormen uit de oven. Verwijder de rand van de springvorm. Maak met een pannenkoekmes de deegbodem los van de papieren bodem. Leg de bodems op een rooster en laat ze afkoelen.
  • 7 Bestrijk één van de taarten lekker dik met aardbeienjam of frambozenjam. Leg de tweede taart er op. Maak het pannenkoekmes warm onder de hete kraan. Schep het glazuur bovenop de sandwichtaart en strijk het met het warme mes meteen uit.
  • 8 Versier de taart bovenop naar keuze met (bos)vruchtenhagel, minimarshmallows, gesuikerde fruitsnoepjes of tumtum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté