4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Roze yoghurtmousse

Roze yoghurtmousse

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

250 gram vanilleyoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

mixer

  • 1 Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap met 2 eetlepels water.
  • 2 Knijp de gelatine uit en laat al roerende helemaal oplossen in het warme citroensap. Laat het niet koken.
  • 3 Neem van de warmtebron en laat al roerende een beetje afkoelen.
  • 4 Houd 1/3 deel van de mooiste vruchten apart en pureer de rest met een staafmixer.
  • 5 Klop de gepureerde vruchten en het afgekoelde gelatinemengsel met een garde goed door de yoghurt.
  • 6 Sla de eiwitten met een elektrische mixer lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop tot glanzende stijve pieken.
  • 7 Schep de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is.
  • 8 Doe over in 4 schaaltjes en laat afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer met de rest van de vruchten erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 5 gram