4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Rozemarijnchips uit de oven met dilledip

Rozemarijnchips uit de oven met dilledip

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

zoetzure augurk

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mayonaise
2 theelepels rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 grote iets kruimige aardappels

benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Was de aardappels, droog ze goed met een doek en snijd ze met een dunschiller of mandoline in plakjes van circa 2 mm.
  • 2 Bestrijk het papier met de helft van de olie. Kneus het zeezout fijn onder een pan en verdeel de helft over de olie. Verdeel de plakjes aardappel erover en bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en rest van het zout. Smeer ze daarna in met de rest van de olie. Rooster de chips 20-25 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn. Keer de chips halverwege.
  • 3 Meng intussen voor de dip de mayonaise, 1 eetlepel augurkenvocht, kurkuma en dille in een kommetje. Laat de chips circa 5 minuten afkoelen en serveer met de dilledip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 1 gram