4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rucolastamp met zongedroogde-tomatentofu

Rucolastamp met zongedroogde-tomatentofu

ingrediënten


30 min
4 personen
160 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

50 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Pureer de tomaatjes met de Italiaanse kruiden. Snijd de tofu in reepjes en schep de tomatenpuree erdoor. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart.
  • 2 Kook de aardappels met de knoflook in circa 15 minuten gaar in water met zout. Bak intussen de tofu in de koekenpan.
  • 3 Giet de aardappels en knoflook af en stamp met de olijfolie en rucola tot een stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de zomerstamppot in een kom en verdeel de tofureepjes en pijnboompitten erover.

bereidingstip

Vervang de pijnboompitten in dit recept door pompoen- of zonnebloempitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 18 gram