4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Rucolastamppot met biefstuk

Rucolastamppot met biefstuk

ingrediënten


35 min
4 personen
eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

400 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Neem de biefstukken uit de koelkast. Kook intussen de aardappels circa 20 minuten in water met zout. Meng de rucola met de citroenrasp en -sap.
  • 2 Giet de aardappels af en stamp met een derde van de boter, de mosterd en de melk tot een puree. Schep de kaas erdoor en laat deze smelten. Stamp de rucola erdoor en houd de stamppot warm op een lage stand. Roer af en toe door.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep de helft van de overige boter en de tijm erdoor. Houd warm.
  • 4 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees 1 minuut per kant. Voeg de rest van de boter toe en bak op middelhoge stand nog 1 minuut per kant. Neem de biefstukken uit de pan, wikkel ze losjes in aluminiumfolie en laat 4-5 minuten rusten.
  • 5 Verdeel de stamppot over warme borden. Leg de biefstukken en de kastanjechampignons erbij. Besprenkel met de jus.

bereidingstip

Lekker met uitgebakken spekjes op of door de stamppot.. Vervang de tijm in dit recept door Provençaalse of Italiaanse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 47 gram