4 personen
uitdagend
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Runderrollade met sinaasappelsaus

Runderrollade met sinaasappelsaus

ingrediënten


35 min
4 personen
4 takjes verse basilicum
35 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 runderrollade
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de schil rondom de sinaasappels weg tot aan het vruchtvlees. Snijd de parten los tussen de vliezen en vang de parten en het sap op. Bewaar tot later. Rasp 1 theelepel sinaasappelschil en bewaar dat ook.
  • 2 Verwarm het bakproduct in een braadpan en braad de rollade rondom bruin. Laat de rollade op zacht vuur in circa 20 minuten rosé braden. (kerntemperatuur 55°C). Neem de rollade uit de pan en houd hem warm in aluminiumfolie.
  • 3 Fruit de sjalotten in het overgebleven braadvet lichtbruin. Doe de port, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de rollade en sinaasappelparten in de saus en laat nog even doorwarmen. Scheur de blaadjes basilicum en strooi ze over het gerecht.
  • 5 Lekker met aardappelpuree en broccoli.

wijnadvies

Viña Maipo Carmenère past bijzonder goed bij rollade. Uit Frankrijk kiezen we de Jean Sablenay Merlot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate