4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Rundervinken met aardappelbeignets

Rundervinken met aardappelbeignets

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 goudrenetten
125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 rundervinken

dit product is niet beschikbaar

100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze met 25 gram boter tot een gladde puree.
  • 2 Verhit de helft van de overige boter en bak hierin de rundervinken, bestrooid met zout en peper, goudbruin en gaar.
  • 3 Meng beetje bij beetje de bloem door de aardappelpuree tot een deeg. Rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1/2 cm dik. Steek er rondjes van 10 cm uit (gebruik eventueel een glas).
  • 4 Leg op de helft van elk rondje geraspte appel en amandel. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed op elkaar.
  • 5 Bak de beignets in de rest van de boter in 7-8 minuten goudbruin. Serveer de aardappelbeignets bij de rundervinken.
  • 6 Lekker met doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 24 gram