4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rundvlees-tajine met amandelen en pruimen

Rundvlees-tajine met amandelen en pruimen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 zakje saffraan
1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wel de pruimen in warm water. Verhit de olijfolie en voeg het vlees, de uien, knoflook, gemberpoeder en zout toe. Bak circa 5 minuten tot het vlees lichtbruin is.
  • 2 Voeg de saffraan, tomaten en bouillon toe en laat afgedekt circa 1,5 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om en voeg indien nodig een scheutje water extra toe.
  • 3 Kook de rijst. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Schep ze met de pruimen en peterselie door de stoof en serveer met de rijst.

bereidingstip

Wel de pruimen voor dit recept in sterke thee voor extra smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 920 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 53 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate