4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Sabayon met basilicum en lentefruit

Sabayon met basilicum en lentefruit

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje basilicum

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

hittebestendige kom

  • 1 Halveer de aardbeien of frambozen en verdeel over 4 borden of grote wijnglazen.
  • 2 Breng in een pan een laag water aan de kook. Klop met de mixer in de hittebestendige kom de eidooiers met de suiker luchtig en bleekgeel. Klop er langzaam de wijn door.
  • 3 Zet de warmtebron op een lage stand. Zet de kom op de pan met kokend water. Laat de kom het water niet raken. Blijf kloppen met de mixer en laat het ei-wijnmengsel in 5-10 min. binden tot een dikke en schuimige vla (sabayon). Voeg de basilicum toe.
  • 4 Verdeel de sabayon over het fruit en dien meteen op.

bereidingstip

Ook lekker met blauwe bessen, ananas en perzik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 3 gram