4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Salade met biefreepjes en geroosterde tomaatjes

Salade met biefreepjes en geroosterde tomaatjes

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

12 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

125 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

125 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in een lage ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olie en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Rooster de tomaatjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Neem de tomaatjes uit de oven en laat afkoelen.
  • 6 Meng de rest van de olie met de azijn en voeg het bakvet, zout en peper toe.
  • 7 Verdeel de veldsla over borden. Verdeel de mozzarella, olijven, tomaatjes en biefreepjes erover en besprenkel met de dressing.
  • 8 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.

bereidingstip

Bestrooi de salade met krullen Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate