4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Salade met geitenkaas, amandelen en rode grapefruit

Salade met geitenkaas, amandelen en rode grapefruit

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude geitenkaas
150 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd van de grapefruits de schil rondom af en snijd de partjes weg tussen de vliezen. Vang het sap op.
  • 2 Verwarm de olie en bak de amandelen aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Hussel de dressing door de slablaadjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de grapefruit, de kaas en de noten over de sla. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met stokbrood of toast.

wijnadvies

Schenk de Sauvignon Blanc die wordt geadviseerd bij de kippensoep van dit menu.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté