4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Salade met geitenkaasmousse, spekjes en frambozenvinaigrette

Salade met geitenkaasmousse, spekjes en frambozenvinaigrette

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

125 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de geitenkaas glad met een spatel. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  • 2 Spatel de kaas en slagroom voorzichtig door elkaar, breng op smaak met peper en zet in de koelkast. Bak de spekreepjes knapperig in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Pureer de ingrediënten voor de dressing. Verdeel wat slablaadjes en dille over 4 borden.
  • 4 Schep met twee lepels een quenelle geitenkaasmousse op de sla. Verdeel de spekjes erover en besprenkel met de frambozendressing.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een Franse witte wijn, zoals Graves Superieur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté