6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Salade met gerookte forel en Hollandse garnalen

Salade met gerookte forel en Hollandse garnalen

ingredi├źnten


20 min
6 personen
2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte forelfilets
1 bosje verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar

1 krop radicchio

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de radicchio en witlof in losse blaadjes en leg ze in ijskoud water. Droog ze en schud ze om met de uienringen en de helft van de dille.
  • 2 Leg de sla op een grote schaal en verdeel de forel en garnalen erover.
  • 3 Klop de mosterd met de azijn los en giet de olie erbij tot een gladde dressing. Klop de room erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade en bestrooi met de rest van de dille.
  • 5 Lekker met versgebakken (vlecht)brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 14 gram