4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing

Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing

ingrediënten


30 min
4 personen
2 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

keukenpapier

staafmixer

aluminiumfolie

  • 1 Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met 1⁄2 teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.
  • 2 Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1-2 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes.
  • 4 Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal wat peper erover. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 25 gram