4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch
home recepten Salade met gevulde komkommer en parmaham

Salade met gevulde komkommer en parmaham

ingrediënten


25 min
4 personen
8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

6 kleine snack komkommers

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de eieren 8 minuten. Spoel koud water erover. Pel ze en snijd in kleine stukjes. Halveer de komkommertjes in de lengte en hol ze uit met een theelepel.
  • 2 Giet de ansjovisfilets af en snijd in stukjes. Meng de helft ervan met de eieren, de peterselie en de kappertjes. Verdeel het eimengsel over de komkommers. Leg de rest van de ansjovis erop.
  • 3 Meng de olijfolie met de pesto en het citroensap. Schep deze dressing door de sla en verdeel over borden. Leg de gevulde komkommertjes op de sla en leg de gevouwen parmaham erbij.

wijnadvies

Deze salade vraagt om een wijn met een frisse smaak. Favoritos Sauvignon Blanc past hier goed bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté