4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Salade met groene asperges, mozzarella en artisjokken

Salade met groene asperges, mozzarella en artisjokken

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 gram artisjokken

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges

  • 1 Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en kook ze in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar.
  • 2 Schep ze voorzichtig uit het kookvocht en leg ze even in koud water. Laat ze uitlekken en leg ze op een grote platte schaal.
  • 3 Snijd de artisjokken in vieren en verdeel ze over de asperges.
  • 4 Snijd of pluk de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de asperges en artisjokken.
  • 5 Snijd de basilicum in reepjes en vermeng deze met de olie, het citroensap, zout en peper.
  • 6 Giet dit over de salade en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met focacciabrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 8 gram