2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Salade met ossenhaaspuntjes

Salade met ossenhaaspuntjes

ingrediënten


20 min
2 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

250 gram ossenhazen

  • 1 Wrijf de ossenhaas in met olijfolie en bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
  • 2 Meng de tomaten met de rucola en bladsla. Schep het citroensap en 2 eetlepels olijfolie extra vergine erdoor.
  • 3 Giet heet water en daarna koud water over de taugé in een vergiet. Laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de olijfolie extra vergine.
  • 4 Verhit een grill- of koekenpan op een hoge stand. Schroei hierin het vlees dicht en bak het in 2-3 minuten bruin en rosé, afhankelijk van de dikte.
  • 5 Verdeel de salade over borden. Leg de ossenhaaspuntjes erop, verdeel de taugé erover en besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Breid de salade uit met gebakken paddenstoelen.. Neem voor de dressing in plaats van sojasaus teriyaki- of oestersaus, sesamzaad en een kleine rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip