4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Salade met paddenstoelen en geitenkaas

Salade met paddenstoelen en geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes zachte geitenkaas
1 zakje gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

kastanjechampignon
oesterzwam
500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en roerbak hierin 3 minuten de paddenstoelen, sjalotjes en het geperste teentje knoflook. Voeg versgemalen peper en balsamicoazijn toe.
  • 2 Scheur de eikenbladsla iets kleiner en verdeel ze over 4 borden.
  • 3 Leg de plakjes geitenkaas op de sla en schep de warme paddenstoelen erop. Bestrooi ze met tijm.

bereidingstip

Gratineer de plakjes geitenkaas enkele tellen onder een grill en leg ze op de paddestoelen op de salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 14 gram