2 personen
gemiddeld
15 min.
lunch
home recepten Salade met peer, kaas en noten

Salade met peer, kaas en noten

ingrediënten


15 min
2 personen
2 eetlepels walnoten
100 gram brie

dit product is niet beschikbaar

handje sla
handje veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

tabasco
100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 peer

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bedruppel de parten peer met de helft van het citroensap.
  • 2 Doe de yoghurt in een kom en roer er de tabasco, de honing en het resterende citroensap door.
  • 3 Verdeel de sla over de borden. Leg er de peer en de kaas op. Schep er de yoghurt-saus bij en bestrooi met de noten.
  • 4 Geef er roggebrood bij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Brie vraagt om een Beaujolais of een Cru uit de Beaujolais. Het superfruitige, dat Beaujolais eigen is, past geheel bij de Brie (14-16°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté