4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Salade met pickled bieten, linzen en hazelnoot

Salade met pickled bieten, linzen en hazelnoot

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

150 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 zak veldsla
150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels hazelnoten
1 theelepel korianderzaad
3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 rode bieten

benodigdheden

mandoline

  • 1 Schil de bieten. Schaaf ze op de mandoline of snijd in zo dun mogelijke plakjes. Doe ze in een kom.
  • 2 Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het korianderzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de zoetzure marinade over de bieten en laat afkoelen.
  • 3 Rooster intussen in een droge koekenpan de hazelnoten lichtbruin en schud ze op een bord. Hak ze grof. Meng de knoflook door de yoghurt.
  • 4 Schep op 4 borden een laag yoghurt. Verdeel de veldsla, sjalot, linzen en plakjes biet erover.
  • 5 Besprenkel de salades met de olijfolie en wat bietenmarinade. Bestrooi met de hazelnoten en breng op smaak met zout en/of peper.

bereidingstip

Vervang de verse bieten eventueel door gekookte bieten (koelvers).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 7 gram