gemiddeld
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Salade met rood fruit en crispy geitenkaas

Salade met rood fruit en crispy geitenkaas

ingrediënten


35 min
rode ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

125 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

12 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de vellen filodeeg en leg steeds 2 vellen op elkaar. Bestrijk de vellen royaal met boter.
  • 2 Verbrokkel wat geitenkaas in het midden van het deegvel en vouw het pakketje als een buideltje dicht. Bak de geitenkaaspakketjes in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Klop intussen een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie en honing. Verdeel de rucola over een schaal of borden en leg de frambozen, aardbeien, tomaatjes en rode ui erbij.
  • 4 Laat de geitenkaaspakketjes afkoelen tot lauwwarm en leg ze op de salade met rood fruit. Besprenkel met de dressing en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté