4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Salade met shiitake en herfstblaadjes

Salade met shiitake en herfstblaadjes

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

20 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram shiitakes
1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

3 plakken bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd uit elk plakje bladerdeeg 4 blaadjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 2 Bestrijk ze met wat eidooier en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
  • 3 Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan. Snijd de lange stelen van de shiitake en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Laat kleine exemplaren heel.
  • 4 Bak ze met een snufje zout kort op hoge stand krokant. Voeg op het laatste moment de noten toe en bak even mee. Schep alles uit de pan en laat een beetje afkoelen.
  • 5 Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kommetje los en schep dit samen met de uiringen door de sla.
  • 6 Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de paddenstoelen, de noten en de herfstblaadjes erover en serveer direct.

wijnadvies

Drink het frisse wit. Bijvoorbeeld Sea Breeze of Sensas Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté