4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Salade met warme geitenkaas, gekaramelliseerde pecannoten en cranberrychutney

Salade met warme geitenkaas, gekaramelliseerde pecannoten en cranberrychutney

ingrediënten


30 min
4 personen
3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm
150 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

150 gram panko

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

4 plakken zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels appelazijn
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

300 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

115 gram pecannoten
1 eiwit

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop het eiwit met 1 theelepel water schuimig en voeg de noten toe. Neem de noten uit het eiwit en bestrooi met de suiker zodat ze volledig bedekt zijn. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster circa 1 uur in de oven. Schep elk kwartier even om.
  • 2 Bereid intussen de chutney. Snipper 1 ui. Kook de cranberry’s met de gesnipperde ui, sinaasappelrasp, -sap, de helft van de honing en de helft van de azijn circa 15 minuten, tot de cranberry’s een dikke saus vormen. Houd apart.
  • 3 Doop de plakken geitenkaas eerst rondom in de bloem. Schud overtollige bloem eraf. Doop de kaas daarna in het ei en vervolgens in de broodkruimels en tijm. Herhaal de laag ei en broodkruim voor een extra krokante laag. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de gepaneerde geitenkaas aan beide kanten goudbruin.
  • 4 Meng de rest van de honing met de rest van de azijn en mosterd. Giet al kloppend de olijfolie erbij tot een gladde dressing. Snijd de overige ui in dunne ringen en meng met de sla en bleekselderij. Giet de dressing erover en meng goed.
  • 5 Verdeel de salade over borden. Schep lepeltjes chutney over de sla, bestrooi met de pecannoten en leg de geitenkaas erbij. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1010 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 34 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst