eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Salade Niçoise-hapjes

Salade Niçoise-hapjes

ingrediënten


20 min
75 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 krop botersla

dit product is niet beschikbaar

100 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de sperziebonen circa 2 minuten in water met zout. Giet af en spoel af met koud water.
  • 2 Verwijder de buitenste slabladeren en trek vervolgens 12 blaadjes los. Was de blaadjes en droog ze.
  • 3 Klop een dressing van de azijn, olie en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de slabladeren over een schaal en leg op elk blaadje wat ansjovis, ei, tonijn, sperziebonen, een tomaatje en een olijf.
  • 5 Druppel de dressing over de slahapjes en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met knapperig stokbrood en knoflookboter.

wijnadvies

Sensas Syrah rosé of Sauvignon Blanc uit Zuid-Frankrijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip