4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Salade van champignons en verse kruiden

Salade van champignons en verse kruiden

ingrediënten


15 min
4 personen
4 milde olijfolie
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

400 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes.
  • 2 Blancheer de champignonplakjes door ze circa 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken.
  • 4 Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum.

bereidingstip

Lekker met sla en gerookte zalm.

wijnadvies

De witte droge huiswijn smaakt hier goed bij, evenals Jean Sablenay Sauvignon Blanc en Nava Real Rueda.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 3 gram