4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Salade van gegrilde asperges en warmgerookte zalm

Salade van gegrilde asperges en warmgerookte zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

400 gram warmgerookte zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

8 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk royaal met olijfolie. Bestrooi met zeezout over en rooster in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Laat buiten de oven afkoelen tot lauwwarm. Schakel de oven uit en leg de zalm op een schaal in de nog warme oven.
  • 2 Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola en dille erdoor en verdeel over 4 grote borden. Leg de gegrilde asperges en zalm erop.

wijnadvies

Sauvignon blanc is de perfecte asperge- én borrelwijn en past heel goed bij deze salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 28 gram