8 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, bijgerecht
home recepten Salade van gegrilde aubergine en mozzarella

Salade van gegrilde aubergine en mozzarella

ingrediënten


30 min
8 personen
1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

  • 1 Bestrooi de aubergineplakken aan beide kanten licht met zout en laat tussen keukenpapier 15 minuten het vocht onttrekken.
  • 2 Veeg de plakken af met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olie.
  • 3 Gril aan beide kanten in een grillpan bruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Schik de plakkenaubergine, tomaat, mozzarella en basilicum om en om op een ronde platte schaal en bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
  • 5 Giet er nog een straaltje olijfolie over.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté