8 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, tussengerecht
recepten Salade van gemarineerde courgette en geroosterde paprika

Salade van gemarineerde courgette en geroosterde paprika

ingrediënten


30 min
8 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram kalamata
450 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de balsamico met de honing, oregano en olijfolie tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 2 Snijd de courgettes in de lengte door en schaaf er met een kaasschaaf linten van. Snijd de linten eventueel nog een keer door om ze korter te maken.
  • 3 Schep de dressing door de courgette en laat afgedekt een half uurtje staan.
  • 4 Spoel de paprika’s af met koud water en laat goed uitlekken. Snijd ze in dunne repen.
  • 5 Schep de courgette, paprika, olijven en feta door elkaar en breng de salade verder op smaak met de oregano, versgemalen peper en zout. Serveer in een mooie platte schaal.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté