4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk

Salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk

ingrediënten


40 min
4 personen
150 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

75 gram parelgort
200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng 6 eetlepels olie met de knoflook en kerrie. Schep de bloemkool en pompoen om met de helft van deze olie en verdeel over een bakplaat.
  • 3 Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 4 Kook intussen de parelgort gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Klop de rest van de kerrie-olie met de rode peper, komijn, citroenrasp en -sap tot een dressing.
  • 6 Meng de gort, geroosterde groenten, bosui en peterselie door elkaar en schep om met de dressing.
  • 7 Wrijf de biefstuk in met de overgebleven zonnebloemolie, zout en peper.
  • 8 Verhit een koekenpan en bak hierin de biefstuk in 4-6 minuten gaar.
  • 9 Laat het vlees onder folie circa 5 minuten rusten en snijd in dunne plakjes.
  • 10 Leg de biefstuk op de salade.

bereidingstip

Vervang de parelgort door rijst, bulgur of (parel)couscous.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté