- 1 Halveer de krieltjes. Verwijder een paar centimeter van de harde onderkant van de asperges. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Voeg de krieltjes en eieren toe zodra het water kookt en kook ze in circa 10 minuten gaar. Voeg na 6 minuten de asperges toe en kook ze mee met de krieltjes. Giet af en spoel 5 seconden onder koud water. Laat goed uitlekken en verder afkoelen.
- 2 Pel de eieren en hak ze fijn. Meng de azijn met de mosterd, olijfolie, sjalot, eieren en helft van de bieslook tot een dressing.
- 3 Rooster de norivellen boven de gasvlam van je fornuis (zie tip). Klem ze tussen een tang en beweeg heen en weer boven de vlam, zonder dat ze kleuren. Draai na 1 minuut om en rooster ook de ander kant. Laat 1 minuut afkoelen en snijd de norivellen in stukken van 5x5 cm.
- 4 Snijd de groene asperges in drieën. Meng ze in een ruime kom met de krieltjes, tomaatjes en de helft van de dressing.
- 5 Verdeel de salade over borden en leg stukjes krokante nori erop. Lepel de rest van de dressing erover, bestrooi met de rest van de bieslook en serveer de salade met de pickles.
bereidingstip
Kook je elektrisch? Rooster de norivellen voor dit recept dan 2 minuten op het rooster in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC).. Maak zelf rode-uienpickles (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/rode-uienpickles/">klik hier voor het recept</a>).
wijnadvies
De Zuidkaap Rosé is ongecompliceerd en soepel, met licht rood zomerfruit zoals frambozen. Dankzij zijn vriendelijke karakter is deze wijn culinair breed inzetbaar. Onze favoriete combinatie is met deze salade van krieltjes, groene asperges en krokante nori: de frisse knapperigheid van de salade is een perfecte combinatie met de fruitigheid van deze rosé.