4 personen
uitdagend
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Salade van kurkuma-pickles met filokrullen

Salade van kurkuma-pickles met filokrullen

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

venkelknol
1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

6 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

1 biet

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

6 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ras el hanout

benodigdheden

4 schone jampotten met deksel

vijzel

keukenpapier

  • 1 Laat de groenten uitlekken. Maal de ras el hanout met een snuf zout, de sesam en tijm fijn in een vijzel.
  • 2 Verhit de frituurolie in een hoge pan tot 180ºC. Neem het deeg uit de verpakking en rol de vellen per stuk losjes op. Snijd de rolletjes in dunne plakjes en frituur kort goudgeel. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi het deeg direct met het specerijenmengsel.
  • 3 Verdeel de gemarineerde groenten over 4 borden. Bestrooi met de peterselie en verdeel de filokrullen erover.

wijnadvies

Begin lekker fris met Jean Sablenay Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate