4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Salade van little gem met snijbonen

Salade van little gem met snijbonen

ingrediënten


online bestellen niet mogelijk

15 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 kropjes little gem

dit product is niet beschikbaar

400 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

dit product is niet beschikbaar

1 pot witte kaasblokjes met kruiden en olie
1 ciabatta

  • 1 Verwarm de oven voor op 200C.
  • 2 Scheur of snijd 1 ciabatta in stukjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Laat 1 pot witte kaasblokjes met kruiden en olie (300 g) uitlekken en vang de olie op.
  • 3 Besprenkel het brood met 2 el van de olie en rooster in 10 min. in met midden van de oven lichtbruin en krokant. Laat afkoelen.
  • 4 Kook 400 g gesneden snijbonen (koelvers) in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Haal de blaadjes van 4 kropjes little gem los en scheur in stukken. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes.
  • 5 Meng 4 el van de olie met het citroenrasp en 2 el citroensap tot een dressing. Verdeel de sla en snijbonen over een grote schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de kaas, ciabattacroutons en citroenpartjes erover. Bestrooi met peper.

bereidingstip

Bestrooi de salade met 2 el geroosterde gehakte hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 20 gram