- 1 Snijd de aubergine in ronde plakken van ½ cm en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat even staan.
- 2 Snijd een stukje van de boven en onderkant van de sinaasappels af en snijd de schil tot aan het vruchtvlees eraf.
- 3 Snijd de parten sinaasappel tussen de vliesjes los en houd de sinaasappel hierbij boven een kom om het vrijkomende sap op te vangen.
- 4 Leg de parten sinaasappel op een plat bord.
- 5 Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en wrijf ze fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.
- 6 Bestrooi de sinaasappelparten met de uienringen, de komijn en de helft van de gehakte kruiden.
- 7 Giet er de olijfolie, honing en het opgevangen sinaasappelsap over. Laat intrekken.
- 8 Verwarm de arachideolie in een koekenpan. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met een schone theedoek.
- 9 Frituur ze in porties in de hete olie aan beide kanten goudbruin en laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
- 10 Leg de plakken op een grote platte schaal en bestrooi ze met versgemalen peper.
- 11 Schep de sinaasappelparten nog een keer om in de marinade en verdeel de sinaasappel over de aubergine. Bestrooi met de overige kruiden en hazelnoten.