4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Salade van zoete aardappel met feta en koriander

Salade van zoete aardappel met feta en koriander

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram feta

dit product is niet beschikbaar

handje verse koriander
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Meng de aardappels met 1 eetlepel olie, komijn-, korianderpoeder, zout en peper.
  • 3 Rooster de aardappels in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
  • 4 Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 5 Klop intussen een dressing van de rest van de olie, de azijn, sjalot en honing.
  • 6 Meng de aardappel met de sla, bosui, dressing en koriander.
  • 7 Verkruimel de feta erboven.
  • 8 Lekker bij kippenvleugels met honing en sesam.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 6 gram