4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Saladebowl met gepocheerde kip en pinda-limoendressing

Saladebowl met gepocheerde kip en pinda-limoendressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel Thaise vissaus
1 eetlepel zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

75 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pannetje met de kokosmelk en kippenbouillon aan de kook. Leg de kipfilets erin en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan. Pocheer de filets 10-15 minuten totdat ze gaar zijn. Neem uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing met een klein scheutje van de bouillon tot een romige dressing.
  • 3 Verdeel de sla over kommen en garneer met de avocado, paprika en taugé. Snijd de gepocheerde kip in plakken en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de munt en rode peper.

bereidingstip

De kokos-kippenbouillon van de kip in dit recept smaakt ook heerlijk als soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 36 gram