4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Saltimbocca van kabeljauw en zalm met romige tagliatelle

Saltimbocca van kabeljauw en zalm met romige tagliatelle

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels kant-en-klare dressing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vinaigrettes

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 zak gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper.
  • 2 Bedek een kant met een plakje zalm. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw 1 minuut op de zalmkant.
  • 3 Keer voorzichtig om en bak de andere kant 4-6 minuten. Schep met de zalm naar boven in een ovenschaal en houd warm in de oven.
  • 4 Kook intussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Voeg de room, citroenrasp en -sap toe aan het bakvet van de vis en breng al roerend aan de kook.
  • 5 Schep deze saus door de tagliatelle en warm nog 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Meng de sla met de wortel en vinaigrette. Serveer nestjes romige tagliatelle met een stuk vis en de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 42 gram