gemiddeld
30 min.
tussendoortje
recepten Salty fudgeblokjes

Salty fudgeblokjes

ingrediënten


30 min
1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

600 gram suiker

benodigdheden

ovenschaal

bakpapier

  • 1 Vet de ovenschaal in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • 2 Breng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Laat een druppel van het mengsel in een bakje ijskoud water vallen. Als je deze druppel daarna tot een balletje kunt kneden, is de fudge goed. Kook anders nog iets langer.
  • 4 Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en roer of klop door tot het net zo dik is als pindakaas.
  • 5 Verdeel het fudgemengsel over de bakvorm.
  • 6 Laat verder afkoelen en circa 4 uur drogen tot de fudge stevig wordt.
  • 7 Snijd in repen en daarna in blokjes.

bereidingstip

Voeg voor chocoladefudge 1 eetlepel cacaopoeder toe aan de ingrediënten. Of bestrijk de fudge met een laagje gesmolten chocolade.. Een snufje chilipoeder of cayennepeper geeft de fudge pit.. Ook lekker met gehakte nootjes: meng 50 gram gehakte pistache- of walnoten na het koken door het fudgemengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 1 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier