gemiddeld
60 min.
bijgerecht
home recepten Sambal badjak

Sambal badjak

ingrediënten


60 min
1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 stukje gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

5 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel trassi
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit voor 150-200 ml sambal badjak de zonnebloemolie en fruit hierin de uien. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de trassi en 5-6 fijngehakte rode pepers toe en fruit al roerend 30 minuten op een lage stand. Voeg een de gember, de suiker, de azijn en 4 eetlepels water toe en kook al roerend nog 15 minuten op een lage stand.
  • 3 Laat de sambal badjak helemaal afkoelen. Bewaar maximaal 2 maanden in een brandschoon, afgesloten potje in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram