- 1 Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
- 2 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek.
- 3 Voeg laurierblaadjes, gember, suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook.
- 4 Haal de laurierblaadjes eruit. Voeg de eieren, eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron.
- 5 Verhit intussen voor de toemis boontjes de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
- 6 Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en 150 ml water toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar.
- 7 Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde uitjes en serveer met de toemis boontjes.
- 8 Lekker met witte rijst.
bereidingstip
In plaats van kokosmelk kun je ook 1/2 santenblok gebruiken dat je aanlengd met heet water tot 200 ml.. Voeg aan de sambal goreng telor 1 eetlepel tomatenpuree toe.