4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Sambal goreng telor met toemis boontjes

Sambal goreng telor met toemis boontjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

165 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek.
  • 3 Voeg laurierblaadjes, gember, suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  • 4 Haal de laurierblaadjes eruit. Voeg de eieren, eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron.
  • 5 Verhit intussen voor de toemis boontjes de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
  • 6 Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en 150 ml water toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar.
  • 7 Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde uitjes en serveer met de toemis boontjes.
  • 8 Lekker met witte rijst.

bereidingstip

In plaats van kokosmelk kun je ook 1/2 santenblok gebruiken dat je aanlengd met heet water tot 200 ml.. Voeg aan de sambal goreng telor 1 eetlepel tomatenpuree toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 19 gram