4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht

Samgyupsal

ingrediënten


25 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

8 grote bladeren sla
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels medium sherry

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mirin
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

grillpan

  • 1 Droog de sla. Wrijf de speklappen in met de olie en knoflook en rooster op een hoge stand aan beide kanten goed bruin. Neem uit de pan en snijd het vlees in dunne repen.
  • 2 Verwarm de kimchi (zie tip) intussen in de warme pan. Beleg de slabladeren met reepjes vlees, komkommer, bosui, kimchi en plakjes gebakken knoflook. Serveer direct met de pittige knoflooksaus.

bereidingstip

Dit gerecht wordt nog lekkerder met kimchi, diverse gefermenteerde groenten zoals Chinese kool (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/snelle-kimchi/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Bij Koreaanse gerechten met vlees zoals de samgyupsal is een Chileense Indomita Cabernet Sauvignon de ideale keuze. Zowel bij rundvlees als bij varkensvlees komt deze fruitige wijn tot zijn recht. Je proeft rood en zwart fruit met groene paprika, specerijen en vanille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 15 gram