4 personen
uitdagend
60 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Samosa en pakora

Samosa en pakora

ingrediënten


60 min
4 personen
1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

200 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 grote vastkokende aardappel
1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook voor de samosa de aardappelblokjes beetgaar in water met zout. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook, gember, rode peper, komijn en kurkuma toe en fruit nog 1 minuut. Schep de aardappel en garnalen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  • 3 Meng intussen voor de pakora de courgette en visblokjes met de garam masala, chilipoeder en zout. Roer de bloem met het bakpoeder door elkaar en voeg steeds kleine beetjes koud water toe tot je een stevig beslag hebt. Schep dit beslag gelijkmatig door de courgette en vis.
  • 4 Schep de koriander door de afgekoelde aardappelvulling. Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal. Schep op elke driehoek een lepel vulling en vouw de randen op elkaar. Druk goed dicht.
  • 5 Verhit voor het frituren de frituurolie tot 90ºC. Frituur de samosa’s met een paar tegelijk in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Laat de olie weer op temperatuur komen en schep met 2 lepels kleine hoopjes van het pakorabeslag in de hete olie. Frituur in enkele minuten luchtig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de samosa’s.

bereidingstip

Lekker met raita, een frisse dip van yoghurt met geroosterd komijnzaad en gehakte koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1055 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté