4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Sandwichburger met ansjovissaus en groene asperges

Sandwichburger met ansjovissaus en groene asperges

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mayonaise
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

15 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

15 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën meergranenbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje groene asperge
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kneed het gehakt goed door met de sjalot, dragon, ketchup en een flinke snuf zout en peper en vorm er 4 burgers van. Laat ze afgedekt in de koelkast circa 30 minuten opstijven.
  • 2 Snijd de harde uiteinden van de asperges en blancheer ze 2 minuten in water met wat zout. Giet af en spoel onder koud water.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de asperges om en om in circa 2 minuten bruin. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Bak in dezelfde pan de hamburgers in circa 4 minuten per kant bruin en naar smaak rosé of gaar.
  • 6 Leg de boterhammen op borden en besmeer ze met een beetje ansjovissaus.
  • 7 Leg er een pluk rucola en een burger op. Schep nog wat ansjovissaus erop en verdeel de asperges erover.

wijnadvies

Red Blauer Zweigelt, licht gekoelde Bardolino of Sensas Syrah rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 32 gram