4 personen
eenvoudig
5 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Sardinedip met stokbrood

Sardinedip met stokbrood

ingrediënten


5 min
4 personen
1 gegrilde rode paprika
stokbrood wit rustiek
3 eetlepels zuivelspread knoflook & kruiden
125 gram sardines in zonnebloemolie

benodigdheden

airfryer

  • 1 Verwarm de airfryer voor op 200C. Heb je geen airfryer, verwarm dan de oven voor op 190C. Open het blikje sardines, kijk of je het deksel er mooi aan kan laten. Breek met een vork de vis in kleine stukjes en schep de zuivelspread erop.
  • 2 Zet het blikje in het mandje van de airfryer en leg het stokbrood ernaast of gebruik een passende ovenschaal en bak 10 min. Leg na 6 min. het stokbrood ernaast. Of zet het blikje in een ovenschaal en bak 12 min. in het midden van de oven tot de olie borrelt en alles goed heet is. Leg het stokbrood na 2-4 min. ernaast.
  • 3 Snijd het stokbrood in 8 sneetjes en de paprika in 16 reepjes. Serveer het blikje met romige vis met het stokbrood en de paprika ernaast. Doop het stokbrood in het blikje en leg 2 reepjes paprika erop.

bereidingstip

Geen airfryer? Gebruik dan de oven en bak het geheel 12 minuten op 190 °C.

wijnadvies

Een soepele rode wijn, met z'n heerlijke smaak van rijp rood fruit, past perfect bij de romige sardinedip en de knapperige stukjes stokbrood. De wijn maakt de smaken nóg lekkerder! De geroosterde geur en het vleugje kaneel in de wijn passen prachtig bij de paprika en de toast. Zo maakt u van elk borrelmoment een feestje!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 134 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 9 gram