- 1 Doe de pindakaas, basterdsuiker en ketjap met 125 ml water in een steelpan.
- 2 Verwarm al roerend op een middelhoge stand tot een gladde saus. Verwarm langer voor een dikkere saus, of voeg extra water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Serveer over saté van kipfilet of varkenshaas, maar ook over oosterse wokgroenten met partjes gekookt ei en gebakken uitjes of cashewnoten. Lekker met rijst, noedels of stokbrood.. Breng de satésaus pittig op smaak met sambal oelek.. <h4>Smaakvariaties</h4> Maak de satesaus frisser door een scheutje limoensap toe te voegen of juist pittiger met extra sambal of chilipeper. . <h4>Bewaaradvies</h4> Bewaar satesaus maximaal 3 dagen in de koelkast. Warm het langzaam op en voeg eventueel een beetje water of kokosmelk toe om de saus weer soepel te maken.