eenvoudig
30 min.
tussendoortje
home recepten Saucijzenbroodjes met appel

Saucijzenbroodjes met appel

ingrediënten


30 min
10 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 friszoete handappels
1 theelepel kaneel
5 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de kaneel, appelblokjes en peterselie. Breng op smaak met zout en/of peper.
  • 2 Verdeel het gehakt in 10 stukken en vorm er rolletjes van. Leg op elk deegplakje een gehaktrolletje. Klap dicht en druk de naden aan de lange kant met een vork goed op elkaar, houd de uiteinden open. Leg de saucijzenbroodjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • 3 Klop het 2e ei los en bestrijk de saucijzenbroodjes dun ermee. Bak ze in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Minder vlees? Vervang de helft van het gehakt door plantaardig vers gehakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 413 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 18 gram