4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Savooiekool-scones met geitenkaas

Savooiekool-scones met geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 bladeren spitskolen

dit product is niet beschikbaar

8 bladeren savooiekolen

benodigdheden

muffinvorm

aluminiumfolie

  • 1 Blancheer de koolbladeren 1 minuut in kokend water met zout. Neem ze uit de pan en leg in koud water. Laat drogen op een schone doek en snijd de harde kern eruit.
  • 2 Wrijf de boter met de bloem, bakpoeder en kruiden tot een kruimelig deeg. Voeg de bosui, knoflook, zout en peper toe aan het kruimeldeeg. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een glad deeg.
  • 3 Vorm 8 gelijke balletjes van het deeg en snijd deze doormidden. Je hebt nu 16 stukjes deeg. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Leg op het midden van elk koolblad een stukje deeg. Leg hierop een stukje geitenkaas en dek af met een ander stukje deeg. Druk een beetje aan zodat de kaas niet meer zichtbaar is en wikkel de kool er losjes omheen. Het deeg zal nog iets uitzetten tijdens het bakken.
  • 5 Leg dit pakketje in een holte van de muffinvorm met de naad van de kool naar beneden. Maak zo 8 pakketjes en bestrijk ze aan de bovenkant licht met olie. Dek losjes af met aluminiumfolie en bak de scones in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 6 Smelt intussen de boter met de honing en ketjap voor de saus. Klop tot een gladde saus en breng op smaak met een snufje zout en peper. Laat niet koken.
  • 7 Laat de scones circa 5 minuten rusten voor serveren. Rooster de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 8 Snijd de scones schuin door. Veeg wat honingsaus over de borden (zie 'kooktechniek: vegen van saus' elders op boodschappen.nl) en leg op elk bord 4 halve scones tegen elkaar aan. Bestrooi met de geroosterde amandelen.

bereidingstip

Dit recept is lekker met gesouffleerde zoete aardappel (zie recept elders op boodschappen.nl).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté