4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzel gevuld met gehakt en pistachenootjes

Schnitzel gevuld met gehakt en pistachenootjes

ingrediënten


15 min
4 personen
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

4 grote ongepaneerde varkensschnitzels

benodigdheden

vershoudfolie

aluminiumfolie

ovenschaal

  • 1 Leg de schnitzels tussen twee stukken vershoudfolie en sla ze met de achterkant van een pan of deegroller platter. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng het gehakt met de kruiden, bosui, ei en nootjes en kneed tot een glad mengsel.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de schnitzels en rol ze losjes op. Verpak ze in een stukje aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • 4 Giet de wijn erlangs en bak de pakketjes 30 minuten in de oven.
  • 5 Neem de pakketjes uit de schaal en kook het vocht even op. Roer er op lage stand de boter door.
  • 6 Snijd de schnitzelrolletjes in dikke plakken, leg ze op borden en schep er wat saus over.
  • 7 Lekker met aardappelgratin en sperziebonen. Garneer eventueel met verse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté