4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzel met pesto en parmezaan

Schnitzel met pesto en parmezaan

ingrediënten


30 min
4 personen
verse basilicum
citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram (spinazie)tortellini

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde schnitzels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Strooi de bloem op een plat bord. Klop de eieren met de pesto los in een diep bord. Meng de geraspte kaas met het paneermeel.
  • 2 Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door het kaasmengsel. Zorg ervoor dat het vlees overal goed bedekt is met een paneerlaagje.
  • 3 Verhit de olie en bak de schnitzels hierin in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 4 Kook intussen de tortellini beetgaar.
  • 5 Garneer de schnitzels met partjes citroen en basilicum en serveer met de pasta.

bereidingstip

Serveer de pasta met tomatensaus. Verwarm gezeefde tomaten met een mespunt suiker of 1 theelepel honing en 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 56 gram